Хвани посоката
с приятели

Да оставим децата да дойдат.

„Оставете децата и не ги спирайте да дойдат при Мен!“ – добре познатите думи на Исус в Матей 19:14.

Защо да ги оставим? Как ги спираме?

Като родители полагаме усилия децата ни да имат добро възпитание и образование – търсим добри учители, училища…

Дали не пропускаме, че тяхната многообразна интелигентност може да бъде „подхранена“ с онова разбиране и откровение за вярата и за Бог?

Склонни ли сме неволно дори да пропуснем оня етап, в който детето ни може да получи своите първи знания и разбирания за Бог, вярата, да развие своя мироглед.

Коя е добрата основа?

Семейството – първото споделяне на библейските ценности чрез ежедневния ни пример като родители, поучителни истории, молитвата като приятелски разговор с Бог и очакване; развиване на пълноценни семейни взаимоотношения, основани на почит и подкрепа.

Църквата – тя успешно изгражда и допълва всичко, което детето преживява в семейството си. Църквата чрез своите посветени и всеотдайни учители предлага:

  • интересна образователна платформа – Неделното училище, в което на достъпен език се разказва за вярата и нейната практична насоченост в ежедневието на детето.
  • развиване на пълноценни взаимоотношения с други деца – приятелство, което остава отпечатък за цял живот.
  • участие в една динамична среда, която е привлекателна за детето и изгражда неговия характер – културни събития, лагери, обучения, пътешествия и тиймбилдинги.

Ако самите ние като родители съумеем да видим необятните възможности на Църквата като среда за пълноценно израстване на нашето дете, ако съумеем да разкрием нейната сила като общност, която влияе върху неговото духовно, интелектуално и емоционално състояние, ще направим всичко възможно то да бъде част и да изживее своето детство.

Децата усещат това, което ни вълнува нас като родители и неусетно копират нашето отношение.

Този първоначален етап от развитието на детето е от съдбоносно значение за неговото по-нататъшно развитие.

Нашата програма

* Неделно училище „Светилниче“ – Очакваме дечицата всяка неделя от 11.00 ч и по един вълнуващ начин ще научим за Добрината на Бог.

Събития и лагери за деца

Събирането на децата в една различна среда допринася за тяхното израстване и преоткриване. Виждаме как децата се преобразяват, мотивират и наистина стават щастливи.

Основатели на програмите са Девора и Давид. С помощта на екип те съумяват да направят незабравимо време за децата и тийнейджърите.

Еко лагери

“Добруване”26 – 30 юли
“Откриватели”16 – 20 август

Лагер за ценности безценни

“Смело сърце”9 – 13 август
Освен насладата от природните дадености, ще насочим нашия поглед към нашата „съкровищница“ – Библията. Децата ще имат своето преживяване с Бог. Игрите, дискусиите, молитвата, песните и хвалението, споделянето, изкуството, пътешествията – всичко ще прелива и ще намерим заедно истинското небесно съкровище.
ПРОГРАМА – вижте тук.

Това съдържание не е налично в момента, за съжаление. Свържете се с администраторите на този сайт, за да проверят съответния плъгин.